sobota, 16 lutego 2013

Krewetki z sosem pietruszkowo-czosnkowym

Zaserwowałem sobie dzisiaj na kolację krewetki z sosem pietruszkowo-czosnkowym. Pierwszy raz sam obierałem i przyrządzałem krewetki. Muszę przyznać, że całkiem dobrze mi poszło. Były smaczne, a z sosem, który wymyśliłem, smakowały jeszcze lepiej. Obrane krewetki usmażyłem na oleju, a tosty zwyczajnie w tosterze.

Skład sosu:
-Jogurt naturalny
-kilka ząbków czosnku(wg. uznania)
-łyżeczka posiekanej pietruszki
-szczypta soli
-szczypta pieprzu
-odrobina cukru
-kilka kropel octu winnego
-troszeczkę posiekanej chilli (jeśli ktoś lubi pikantne sosy)



10 komentarzy:

  1. wygląda smacznie, też muszę ich kiedyś spróbować,bo wyglądem mnie trochę brzydzą ;c

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety owoce morza nie przypadły mi do gustu :/ Za to uwielbiam sałatki! U mnie dzisiaj gościła grecka <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam krewetki, na taki przepis jeszcze nie wpadłam:> Z chęcią wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj ja też mam taką Nadzieję ;) Co do krewetek... Nigdy ich nie jadłam,ale chyba muszę spróbować,skoro tak wiele osób poleca ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. o nie, wyglądają pysznie :P uwielbiam krewetki ale sama jeszcze ich nigdy nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają mega smacznie. Uwielbiam krewetki i ostre sosy, także na pewno bym się skusiła :)
    Pozdrawiam
    H A L L O W K A A

    OdpowiedzUsuń
  7. gotujący mężczyzna! miło poznać. uwielbiam krewetki, przepis bardzo przyjemny :3
    uważaj na oświęcimskich spottersów!

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają przepysznie ! ;)
    Pozdrawiam ;3

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam krewetki ;) osobiście owoce morza to kuchnia która dopiero poznaje ale Twój przepis warto spróbować we własnej kuchni ;) sałatka krabowa jest swietna , warto spróbować , w necie jest wiele przepisów , ale jeżeli ma się już paluszki krabowe to smakują w każdej postaci . Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń